Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele Hadi, candidat unic la alegerile prezidenţiale din Yemen

Vicepreşedintele Hadi, candidat unic la alegerile prezidenţiale din Yemen

Vicepreşedintele Hadi, candidat unic la alegerile prezidenţiale din Yemen
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Feb 2012   •   09:52

Secţiile de vot s-au deschis marţi dimineaţă în Yemen pentru alegerile prezidenţiale anticipate, prevăzute de un acord în vederea plecării de la putere a preşedintelui Ali Abdallah Saleh, informează AFP.
   
În capitala yemenită, Sanaa, votul a început la ora locală 8.00 (7.00, ora României), în cadrul acestui scrutin cu candidat unic care urmează să-i permită vicepreşedintelui Abdd Rabbo Mansour Hadi să-l înlocuiască pe Saleh, aflat la putere de 33 de ani.
   
Peste 12 milioane de alegători sunt chemaţi la urne pentru acest scrutin boicotat de autonomiştii din sud şi de rebelii şiiţi din nordul ţării.
   
Alegerile au fost precedate de violenţe în sudul şi estul ţării, unde un soldat şi un civil au fost ucişi luni în cursul unor manifestaţii ostile scrutinului.
   
Dar principalele mişcări politice, inclusiv cele care au organizat revolta împotriva lui Saleh începând din ianuarie 2011, susţin această consultare considerată salutară pentru viitorul Yemenului, ţara cea mai populată şi mai săracă din Peninsula arabă.


×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close