Antena 3 CNN Externe Victimele unui accident rutier, atacate de albine (VIDEO)

Victimele unui accident rutier, atacate de albine (VIDEO)

Victimele unui accident rutier, atacate de albine (VIDEO)
29 Sep 2009   •   09:18


Un roi agresiv de albine a dat multă bătaie de cap echipelor de salvare, la locul unui accident din Turcia. Aproape 20 de persoane - salvatori, poliţişti dar şi victime ale accidentului - au ajuns în spital din cauza insectelor furioase.

Accidentul, produs pe o şosea din apropierea staţiunii mediteraneene Marmaris, s-a soldat cu un mort şi cinci răniţi. Salvatorii au sosit destul de repede la faţa locului, dar aproape imediat au bătut în retragere în faţa atacului neprevăzut al albinelor.

Unul dintre vehiculele implicate în accident transporta mai mulţi stupi, iar insectele, eliberate şi dezorientate în urma impactului, s-au năpustit asupra tuturor celor întâlniţi în cale. Ele i-au urmat pe salvatori chiar şi în maşinile în care au încercat să se ascundă.

Autorităţile au fost nevoite să cheme, de urgenţă, apicultori, în costumele lor specifice de protecţie, care au reuşit să-i aducă în ambulanţe pe răniţi. Din păcate, aceştia nu erau aproape deloc protejaţi iar muşcăturile albinelor s-au adăugat la rănile provocate de accident.

Apicultorii au mai scăpat, cât de cât, de ameninţare doar după ce au pulverizat apă şi insecticid la locul accidentului.

Până la urmă, o parte din albine au pierit iar supravieţuitoarele au plecat să-şi caute alte ţinte.



Antena 3


×
Subiecte în articol: albine turcia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close