Antena 3 CNN Externe Victor Escobar, prima persoană din Columbia care a fost eutanasiată, deși nu suferea de o boală în fază terminală

Victor Escobar, prima persoană din Columbia care a fost eutanasiată, deși nu suferea de o boală în fază terminală

Victor Escobar a devenit prima persoană din Columbia care a fost eutanasiată, deși nu suferea de o boală în fază terminală.

Victor Escobar, prima persoană din Columbia care a fost eutanasiată, deși nu suferea de o boală în fază terminală
Sursa foto: Twitter/ RW • Rishikesh Writings
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   17:03

Victor Escobar a devenit, vineri seara, prima persoană din Columbia cu o boală non-terminală care a murit prin eutanasie reglementată prin lege, a confirmat avocatul său Luis Giraldo.

”Am atins scopul ca pacienții ca mine, care nu sunt terminali, ci degenerativi, să câștige această bătălie, o bătălie care deschide porțile celorlalți pacienți care vin după mine și care chiar acum își doresc o moarte demnă”, a spus Escobar într-un mesaj video, trimis presei de Giraldo.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, suferea de boală pulmonară obstructivă cronică, în stadiu avansat, care scade considerabil calitatea vieții, precum și de o serie de alte afecțiuni, a declarat Giraldo pentru Reuters. Procedura a avut loc într-o clinică din Cali, capitala provinciei Valle del Cauca din Columbia.

”Nu îmi iau rămas bun, doar „ne vedem mai târziu”, a mai spus acesta. Omul a luptat doi ani pentru dreptul său la eutanasie în fața opoziției medicilor, clinicilor și instanțelor, chiar dacă anul trecut Curtea Constituțională a recunoscut că procedura nu ar trebui să fie disponibilă doar pentru bolnavii terminali.

Curtea Constituțională a Columbiei a eliminat pedepsele pentru eutanasie în anumite circumstanțe în 1997 și a ordonat ca procedura să fie reglementată în 2014. Primul deces în conformitate cu aceste noi reguli al unei persoane care suferea de o boală în fază terminală a avut loc în anul 2015.

×
Subiecte în articol: Columbia boala eutanasie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close