Antena 3 CNN Externe Victor Negrescu: "Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut"

Victor Negrescu: "Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut"

"Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut“, spune coordonatorul național PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

Victor Negrescu: "Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alin Tarnovschi    |    09 Iul 2023   •   14:49

Coordonatorul național PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, a îndemnat în timpul conferinței internaționale "Provocările europene și viziunea social-democrată pentru viitor“, la combaterea mesajelor extremiste în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European și la promovarea unui mesaj realist și constructiv despre avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

"Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul în care va arăta Europa pe viitor. După zeci de ani de conducere de dreapta este evident că este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stânga în direcția construcției unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care răspunde mai repede și mai bine la nevoile cetățenilor europeni și în care fiecare este tratat cu respect. Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greșeală. România a mai avut reprezentanți ai unor partide extremiste în Parlamentul European, printre care PRM și PNG, care nu au făcut altceva decât scandal făcându-i pe români de rușine în legislativul european. Nu cred că România merită așa ceva. Cred că românii din țară, dar și din diaspora au nevoie în Parlamentul European de oameni capabili să reprezinte țara cu profesionalism, care reușesc să se impună la nivel european folosind inteligent instrumentele existente", afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și al Partidului Social Democrat (PSD).

El declară că "extremiștii și cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul României la spațiul Schengen".

"Vom utiliza toate pârghiile pentru a trece peste aceste frâne cu sprijinul partenerilor noștri, inclusiv al social democraților din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru că aceștia își doresc să îi sărăcească pe români. Fără Uniunea Europeană nu am avea podul de la Brăila, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fără subvențiile europene, pentru a căror creștere trebuie să ne mobilizăm, multe școli, spitale și drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrăzile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia și autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat", adaugă Negrescu.

×
Subiecte în articol: victor negrescu
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close