Antena 3 CNN Externe Victorie importantă împotriva grupării Stat Islamic, anunţată de Franţa

Victorie importantă împotriva grupării Stat Islamic, anunţată de Franţa

Victorie importantă împotriva grupării Stat Islamic, anunţată de Franţa
27 Sep 2015   •   21:46

Şase avioane franceze de vânătoare au vizat şi distrus o tabără de antrenament în estul Siriei, a detaliat pentru presă preşedintele francez François Hollande duminică, la ONU, după ce Parisul a anunţat lansarea atacurilor împotriva Statului Islamic (SI), relatează Reuters în pagina electronică. Tabăra reprezenta o ameninţare la adresa securităţii franceze şi a fost distrusă fără să fie ucişi civili.

Franţa este angajată, astfel, pe două fronturi împotriva SI, şi anume în Irak, unde a efectuat aproximativ 200 de atacuri aeriene începând din septembrie 2014, în cadrul Operaţiunii Chammal, şi în Siria, unde precizează că acţionează în mod autonom.
Parisul argumentează că intervine "în legitimă apărare", în virtutea articolului 51 al Cartei ONU, împotriva "sanctuarelor Daech (acronimul arab al SI), de unde pleacă, unde sunt formaţi cei care vizează Franţa", potrivit premierului Manuel Valls.

Primul obiectiv - vizat duminică - a fost o tabără de antrenament, în apropiere de Deir ez-Zor, un oraş situat la aproximativ 450 de kilometri est de Damasc şi care se întinde pe ambele maluri ale Eufratului. Lupte între islamişti şi forţe ale regimului sirian continuau în această localitate, în care se află un aeroport.

"Forţele noastre şi-au atins obiectivul: tabăra a fost distrusă în totalitate. Şase avioane au fost utilizate, dintre care cinci (de tip) Rafale", a anunţat François Hollande în marja Adunării Generale a ONU, la New York.
Preşedintele francez a dat asigurări că operaţiunea nu a avut "conscinţe" pentru populaţia civilă.
"Alte atacuri ar putea să aibă loc în săptămânile următoare, dacă va fi necesar, cu acelaşi obiectiv: identificarea ţintelor care corespund unor tabere de antrenament sau locuri din care noi ştim că gruparea teroristă Daech ne poate ameninţa securitatea ţării sau efectua acţiuni teroriste", a adăugat el.
 

×
Subiecte în articol: conflict Siria SI ISIS
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close