Antena 3 CNN Externe VIDEO. Momentul în care băiatul de culoare din Cleveland este împuşcat de poliţişti

VIDEO. Momentul în care băiatul de culoare din Cleveland este împuşcat de poliţişti

VIDEO. Momentul în care băiatul de culoare din Cleveland este împuşcat de poliţişti
27 Noi 2014   •   08:32

Poliţistul care a ucis, sâmbătă, un copil în vârstă de 12 ani ce se juca pe stradă cu un pistol cu aer comprimat la Cleveland, Ohio, a tras asupra lui la câteva secunde după ce a ajuns la faţa locului, arată o înregistrare video difuzată miercuri de poliţie, scrie AFP.
   
Înregistrarea video fără sonor realizată de o cameră de supraveghere, care durează aproximativ opt minute, arată un băiat, Tamir Rice, care îşi îndreaptă arma de jucărie către un trecător, o întoarce pe deget ca în filme şi o aşază la centură în timp ce se plimbă pe un trotuar în apropierea unui parc înzăpezit.
   
Băiatul poate fi văzut apoi în timp ce vorbeşte la telefon, face un bulgăre de zăpadă şi se aşază apoi la adăpost, într-un chioşc din parc.
   
În acest timp, un martor sună la poliţie: "Este un puşti cu un pistol", potrivit benzii audio al acestui apel dată publicităţii de poliţie. "Este probabil un pistol fals dar îl îndreaptă înspre trecători", adaugă această persoană, subliniind că este vorba despre un copil.
   
Din nefericire, operatorul nu semnalează aceste ultime elemente agenţilor trimişi la faţa locului.
   
La scurt timp, pe înregistrarea video apare o maşină de poliţie care se opreşte direct pe peluza parcului. Băiatul se îndreaptă spre maşină, fără să aibă arma în mână. El nu ridică braţele şi pare să vrea să ia ceva de la centură, moment în care este împuşcat de unul dintre poliţiştii care tocmai ieşiseră din maşină.
   
Poliţistul care a tras nu are experienţă: Timothy Loehman, în vârstă de 26 de ani, a intrat în poliţie la începutul lui martie. Colegul lui care conducea maşina, Frank Garmback, în vârstă de 46 de ani, lucrează din 2008, potrivit şefului adjunct al poliţiei, Edward Tomba.
   
"Agenţii i-au cerut de trei ori să ridice mâinile", a explicat Tomba în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că înregistrarea a fost făcută publică la cererea familiei victimei şi nu are ca scop să exonereze agenţii implicaţi.
   
Poliţia a subliniat luni că agenţii nu au putut vedea că arma băiatului este una falsă.
   
Cei doi poliţişti implicaţi au fost interogaţi şi sunt suspendaţi din funcţie.
   
Moartea lui Tamir Rice, un băiat de culoare, ucis de un poliţist alb, s-a produs în timp ce oraşul Ferguson (Missouri, centru) este teatrul unor tensiuni după ce un mare juriu a decis să nu îl pună sub acuzare pe un poliţist alb responsabil de moartea unui tânăr de culoare la începutul lui august.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close