Antena 3 CNN Externe VIDEO! MOTIVUL pentru care poliţistul l-a împuşcat pe bărbatul de culoare, surprins pe camerele de supraveghere

VIDEO! MOTIVUL pentru care poliţistul l-a împuşcat pe bărbatul de culoare, surprins pe camerele de supraveghere

VIDEO! MOTIVUL pentru care poliţistul l-a împuşcat pe bărbatul de culoare, surprins pe camerele de supraveghere
Sursa foto: Foto: Captură USAToday
10 Apr 2015   •   11:20

Autorităţile din California au făcut publice imaginile dinainte tragediei. Camerele de supravegheat arată momentul în care bărbatul de culoare, Walter Scott a fost oprit de o patrulă a poliţiei pentru o verificare a maşinii.

Acestea sunt clipele înainte de a fi împuşcat de către ofițerul de poliție. Poliţistul I-a cerut lui Walter actele maşinii şi permisul de conducere. Ofiţerul se duce înapoi la maşină, moment în care Scott iese din automobilul lui şi se întoarce. Câteva clipe mai târziu, bărbatul de culoare o ia la fugă.

Ofițerul, Michael Slager, se apropie de Mercedes-Benz condus de Scott şi spune că îl oprise din cauza unui stop care nu funcţiona.

Scott poate fi auzit spunând că nu are asigurare vehiculului deorece nu au fost făcute actele, el cumpărând maşina recent. După un scurt schimb de replici, ofițerul revine la cruiser-ului lui.

În imagini se observă cum Scott iese din maşină şi o ia la fugă, moment în care ofiţerul aleargă după el.

Agenția de aplicare a legii în stat a emis o declarație spunând că agenţii care au răspuns iniţial la investigarea imaginilor, au fost preocupaţi de incoerenţele din contul oficial iniţial, inclusiv multiplele răni prin împuşcare care au dus la moartea lui Scott.

Mama ofițerul a declarat pentru ABC News, că nu se poate viziona videoclipul care capturat moartea prin împuşcarea a lui Scott, provocată de fiul său.

Sharpe a spus că fiul ei „iubeşte să fie ofiţer de poliţie” şi că soţia acestuia este însărcinată în luna a opta.

Familia lui Scott intenţionează să depună un costum federal împotriva departamentului de poliție, conform avocatului lor.

Slager a fost arestat şi acuzat de crimă, după ce au fost arătate imaginile în care acesta l-a împuşcat de opt ori în spate pe Scott, filmate de un martor.

Imaginile făcute publice în care ofiţerul a împuşcat mortal un bărbat de culoare, au captat atenția la nivel național, intensificând tensiunile dintre ofițerii de poliție şi bărbaţii afro-americani, în oraşele din Statele Unite ale Americii.

Primul interviu cu Feidin Santana, martorul care a filmat momentul în care bărbatul de culoare a fost împuşcat mortal, în timp ce se afla cu spatele la ofiţerul de poliţie.



Feidin Santana, martorul care a filmat toată scena cu telefonul mobil, a povestit incidentul în primul interviu pentru presă.El a dezvăluit motivul pentru care a continuat să filmeze, dar mai ales şi momentele de panică prin care a trecut.

Martorul a declarat că a arătat imaginile familiei lui Scott, după ce a auzit declaraţiile ofiţerului, ele fiind în contradicţie cu ceea ce a văzut.

 

 

×
Subiecte în articol: politist SUA impuscat mortal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close