Antena 3 CNN Externe Vietnamul este pregătit să găzduiască navele militare ruseşti

Vietnamul este pregătit să găzduiască navele militare ruseşti

Vietnamul este pregătit să găzduiască navele militare ruseşti
27 Iul 2012   •   15:19

Vietnamul va permite Rusiei să-şi ancoreze navele militare în portul Cam Ranh, pentru lucrări de mentenanţă. Anunţul a fost făcut public de însuşi preşedintele vietnamez, Truong Tan Sang, într-un interviu acordat azi postului de radio Vocea Rusiei.

Tan Sang, care se va întâlni în următoarele zile cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a precizat că portul Cam Ranh nu se va transforma într-o bază militară rusească. Sprijinul acordat Rusiei "va ajuta la dezvoltarea cooperării" dintre cele două state aliate în timpul Războiului Rece.

Şeful administraţiei de la Hanoi a menţionat că se intenţionează lărgirea capacităţii portului din Cam Ranh pentru orice navă străina care va ancora aici, iar Rusia nu va avea drepturi exclusive asupra portului care odinioară era sub tutela sovietică.

În prezent, Rusia are doar o singură bază militară navală în afara graniţelor sale, cea de la Tartus, din Siria. Aceasta este singura rămasă moştenire de pe timpul "imperiului" sovietic.

Şeful forţelor navale ruse, Vice-Amiralul  Viktor Chirkov, a confirmat că Rusia poartă negocieri pentru redobândirea porturilor din Cuba, Vietnam sau insulele Seychelles.

×
Subiecte în articol: Rusia Vietnam Kremlin Vladimir Putin
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close