Antena 3 Externe Viktor Ianukovici, dispus să o graţieze pe Iulia Timoşenko, "dacă va cere"

Viktor Ianukovici, dispus să o graţieze pe Iulia Timoşenko, "dacă va cere"

de G.S.    |    25 Feb 2012   •   10:30
Viktor Ianukovici, dispus să o graţieze pe Iulia Timoşenko, "dacă va cere" Foto: INTACT Images/EPA
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a sugerat că ar putea să o graţieze pe opozanta Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare, dacă ea îi va cere acest lucru, conform AFP.

După încheierea procedurii în casaţie, „poate exista un act de graţiere”, a declarat Ianukovici.

„Această procedură se declanşează printr-o cerere a persoanei condamnate, adresată preşedintelui, existând o comisie pe lângă preşedinte care examinează aceste probleme. Va trebui, conform Constituţiei, să examinam această solicitare şi să luăm o decizie”, a continuat oficialul.

Niciun reprezentant al taberei Iuliei Timoşenko nu a reacţionat la această declaraţie.

În trecut opozanta a exclus varianta unei cereri de graţiere. Timoşenko spune că este nevinovată şi a denunţat condamnarea ca pe o răzbunare personală a adversarului Viktor Ianukovici.

Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care era premier. Apelul său împotriva acestei hotărâri a fost respins în decembrie.

În ianuarie, avocaţii acesteia au demarat o acţiune în casaţie împotriva condamnării.

Cazul Iuliei Timoşenko a provocat o gravă criză între Kiev şi UE, care apreciază că procedurile împotriva opozantei sunt de natură politică.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close