Antena 3 CNN Externe Viktor Orban și Boris Johnson au discutat situația din Ucraina | Ungaria blochează de săptămâni embargoul UE asupra petrolului rus

Viktor Orban și Boris Johnson au discutat situația din Ucraina | Ungaria blochează de săptămâni embargoul UE asupra petrolului rus

Premierul ungar Viktor Orban a dialogat telefonic cu omologul britanic Boris Johnson.

Viktor Orban și Boris Johnson au discutat situația din Ucraina | Ungaria blochează de săptămâni embargoul UE asupra petrolului rus
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2022   •   10:46

Discuția s-a purtat pe tema "situației îngrijorătoare" din Ucraina, potrivit unui anunț făcut de șeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, Bertalan Havasi.

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria este gata "ca întotdeauna" să ia parte la eforturile anti-război al UE, dar nu își va risca securitatea energetică, a arătat oficialul de la Budapesta. 

Înainte de a discuta despre sancțiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre ale UE, a adăugat el.

Cei doi lideri au convenit să mențină contactul, a mai spus șeful biroului de presă al premierului ungar.

La rândul său, Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că "trebuie continuate presiunile economice maxime ale comunității internaționale pentru a opri mașina de război (a președintelui rus Vladimir Putin)", a precizat guvernul de la Londra.

Johnson și-a exprimat încrederea că Uniunea Europeană va putea merge înainte cu sancțiunile, "dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil".

×
Subiecte în articol: Boris Johnson Viktor Orban
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close