Antena 3 CNN Externe Viktor Orban: Comunismul a fost o ideologie nebună

Viktor Orban: Comunismul a fost o ideologie nebună

Viktor Orban: Comunismul a fost o ideologie nebună
21 Noi 2015   •   20:37

Nimeni nu mai pune la îndoială astăzi faptul că la fel ca național-socialismul comunismul a fost o ideologie nebună, a declarat sâmbătă prim-ministrul ungar Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Orban a spus — la un eveniment de comemorare a prizonierilor politici ungari și a celor deportați la muncă forțată în Uniunea Sovietică — că atunci când "ideea nebună" a național-socialismului a zguduit lumea și când "societatea occidentală beteagă" a recunoscut că însăși existența sa era în pericol, a intrat într-o alianță cu o altă ideologie nebună, cu socialismul internațional, cu comunismul și maestrul său.

Astfel "lumea" Sovietică a intrat în Europa, a spus el. "Având în minte doar propria siguranță, Vestul a oferit pe un platou Uniunii Sovietice o porție semnificativă din popoarele europene iubitoare de libertate", a afirmat Orban.

Premierul Ungariei a amintit că sute de mii de ungari au fost duși în gulaguri: prizonieri de război, prizonieri civili și politici din Bazinul Carpatic, între toamna lui 1944 și 1948. Numai o cincime dintre toți aceștia au supraviețuit.

Viktor Orban a subliniat că a avut un sentiment de ușurare în momentul în care în sfârșit a fost posibil să fie comemorate victimele comunismului. El a mai spus că este important de asemenea, "mai ales acum când Europa este din nou sub atac", ca tinerii ungari să ia în considerare greșelile ideologice ale secolului XX pentru a nu risca să cadă în capcana de a le repeta.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban comunism
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close