Antena 3 CNN Externe Viktor Orban, decizie chiar mai radicală decât ridicarea gardurilor împotriva migranţilor

Viktor Orban, decizie chiar mai radicală decât ridicarea gardurilor împotriva migranţilor

Viktor Orban, decizie chiar mai radicală decât ridicarea gardurilor împotriva migranţilor
29 Oct 2015   •   14:28

Ungaria va contesta la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) planul Uniunii Europene de instituire a unor cote obligatorii de redistribuire de refugiați dacă parlamentul va valida această propunere în luna decembrie, a indicat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite Reuters, preluată de Agerpres

'Ungaria nu vrea să accepte niciun migrant care a fost expulzat. Poziția noastră este că ei ar trebui expulzați în Grecia', țara prin care au intrat în Uniunea Europeană, a declarat Janos Lazar într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, mai multe state occidentale au notificat Ungaria despre intenția lor de a returna către această țară 40.000 de migranți.

La sfârșitul lunii septembrie, Janos Lazar a anunțat că executivul de la Budapesta propune desfășurarea unei dezbateri parlamentare pentru a afla poziția partidelor în ce privește sistemul de cote de refugiați, înainte de a decide dacă se va adresa Curții Europene de Justiție.

Guvernul slovac a semnalat deja, la finele lunii trecute, că va sesiza CEJ în legătură cu decizia Uniunii Europene de a obliga statele membre să preia, prin cote de redistribuire, 120.000 de refugiați.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor Viktor Orban
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close