x close

Viktor Orban explică de ce toate statele ar trebui să ridice garduri la graniţă

de D.G.    |    21 Sep 2015   •   18:44
Viktor Orban explică de ce toate statele ar trebui să ridice garduri la graniţă

Statele membre ale Uniunii Europene vor fi nevoite să se protejeze de "amenințarea" migrației în masă până vor ajunge la o poziție comună cu privire la această problemă, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters, potrivit Agepres. 
'Frontierele noastre sunt amenințate, viața noastră bazată pe respectarea legilor.....și întreaga Europă. Suntem invadați', a afirmat Viktor Orban în parlament.

În opinia sa, cotele de migranți propuse de Bruxelles nu sunt un 'plan de acțiune european' în condițiile în care frontierele trebuie protejate și fluxul de migranți oprit.

Viktor Orban le-a cerut tuturor partidelor parlamentare să sprijine eforturile guvernului înaintea unui vot asupra unei propuneri a partidului de guvernământ privind folosirea armatei pentru a proteja granițele Ungariei.

Totodată, Orban a afirmat că Ungaria face cel mai natural lucru în legătură cu migrația ilegală: își protejează familia, informează MTI.

Ungaria a fost un membru de onoare al marii familii europene timp de o mie de ani și este responsabiliatea sa istorică și morală să protejeze Europa. Atunci când Ungaria își protejează frontierele, ea protejează Europa, a mai spus el în parlament.

Ungaria luptă pe două fronturi — în timp ce protejează frontierele, trebuie de asemenea să lupte împotriva 'politicii europene obtuze'.

Europa nu poate rezolva nemulțumirile întregii lumi, 'nu putem susține toate migranții economici', a mai spus Orban.

Ungaria este în dezacord cu Bruxellesul, a identificat probleme și soluții diferite, și de asemenea consecințe diferite ale problemelor, a mai spus Orban. În condițiile în care Europa nu-și poate proteja frontierele externe, noi frontiere interne sunt închise una după alta, a adăugat Orban.

Parteneri
Parteneri
sati