Antena 3 CNN Externe Viktor Orban, premierul Ungariei: ”Nu vom trimite nici trupe, nici armament în Ucraina”

Viktor Orban, premierul Ungariei: ”Nu vom trimite nici trupe, nici armament în Ucraina”

Ungaria nu va trimite armament Ucrainei și nu se va implica în război, le-a spus premierul Viktor Orban susținătorilor săi, marți, la un miting de campanie, în contextul alegerilor parlamentare din Ungaria care se vor desfășura pe 3 aprilie.

Viktor Orban, premierul Ungariei: ”Nu vom trimite nici trupe, nici armament în Ucraina”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    16 Mar 2022   •   15:48

„Rușii urmăresc interesele Rusiei, în timp ce ucrainenii urmăresc interesele Ucrainei. Nici Statele Unite, nici Uniunea Europeană nu vor lua decizii gândindu-se la unguri. Trebuie să ne susținem propriile interese.

Trebuie să rămânem în afara acestui război și, de aceea, nu vom trimite nici trupe, nici armament pe câmpul de luptă”, a spus premierul Ungariei.

Viktor Orban a acuzat opoziția de la Budapesta că încearcă să aducă țara în conflictul armat de la est, că Europa Centrală este doar o „tablă de șah” pentru marile puteri și că „dacă Ungaria nu își va susține interesele ar putea să devină o victimă ușoară a crizei”, relatează Reuters.

În mai puțin de o lună, acesta se va confrunta, pentru prima oară de când este la putere, cu o opoziție unită formată din șase partide.

Un sondaj  realizat de Institutul Századvég şi publicat de Agenţia de Presă MTI arată că Viktor Orbán este de două ori mai popular decât contracandidatul său Péter Márki-Zay. 62% dintre cei intervievaţi îl susţin pe Viktor Orbán şi doar 32% îl susțin pe candidatul liberal Péter Márki-că Zay.

Orban a programat în ziua alegerilor și un referendum pe teme LGBT. Alegătorii vor fi întrebați dacă sunt de acord cu ore de orientare sexuală în școli fără acordul părinților și dacă schimbarea sexului ar trebui „promovată” în rândul copiilor. Votanții vor fi întrebați, de asemenea, dacă conținutul media care ar putea afecta orientarea sexuală a copiilor ar trebui prezentat acestora fără nicio restricție.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close