Antena 3 CNN Externe "Vin romii, aveţi chibrituri?" Un preot român stabilit în Italia, acuzat că a postat pe Facebook un mesaj jignitor

"Vin romii, aveţi chibrituri?" Un preot român stabilit în Italia, acuzat că a postat pe Facebook un mesaj jignitor

"Vin romii, aveţi chibrituri?" Un preot român stabilit în Italia, acuzat că a postat pe Facebook un mesaj jignitor
21 Feb 2015   •   16:15

Un preot român stabilit în Italia e acuzat de presa din Peninsulă de comentarii cu caracter rasist. Potrivit ziarelor, preotul ar fi postat pe Facebook un mesaj despre nişte familii de etnie romă, care se stabiliseră în parohia sa, din apropiere de oraşul italian Pisa. Preotul român a dezminţit cu vehemenţă acuzaţiile.

Mai multe ziare italiene au publicat articole în care îl acuză de comentarii cu tentă rasistă pe preotul catolic Marcello, care slujeşte la o biserică din Tirrene, de lângă Pisa. Conform presei locale, clericul ar fi făcut referire la câteva familii de romi, care se instalaseră într-o zonă părăsită a localităţii. Jurnaliştii italieni susţin că preotul român ar fi postat pe Facebook mesajul "Vin romii, aveţi chibrituri?" După câteva ore însă, postarea ar fi fost ştearsă.

Ziarul la Nazione susţine că l-a contactat pe preot, iar acesta a susţinut că ar fi scris acel comentariu pentru că biserica sa nu are chibrituri pentru aprinderea lumânărilor. Preotul a dezminţit categoric acuzaţiile din presă.

Potrivit presei din Peninsulă, preotul a venit din România în Italia în urmă cu opt ani.


×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close