Antena 3 CNN Externe VIOLENŢE în Belfast. 26 de poliţişti au fost răniţi vineri noapte

VIOLENŢE în Belfast. 26 de poliţişti au fost răniţi vineri noapte

VIOLENŢE în Belfast. 26 de poliţişti au fost răniţi vineri noapte
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Aug 2013   •   15:23
Cel puţin 26 de poliţişti au fost răniţi în cursul unei noi nopţi de violenţe, vineri seara, la Belfast, pe fondul unui marş republican care marchează data de 9 august 1971, începutul arestărilor fără proces în Irlanda de Nord, relatează AFP, conform Agerpres.
 
Cinci poliţişti au fost spitalizaţi, a anunţat poliţia din Belfast, care a fost atacată cu cărămizi, bucăţi de metal, petarde şi halbe de bere de la un pub aflat în apropiere. 
 
Violenţele au izbucnit după ce mai multe sute protestanţi au vrut să blocheze cortegiul republicanilor, care protestau împotriva uneia din măsurile cele mai simbolice şi criticate ale conflictului nord-irlandez. 
 
Doi trecători au fost de asemenea răniţi şi mai multe maşini au fost incendiate. Poliţia a utilizat tunuri cu apă pentru a încerca să disperseze manifestanţii. 
 
În mod tradiţional, marşuri protestante sunt organizate în fiecare an din aprilie până în august în Irlanda de Nord. Acestea culminează cu parada din 12 iulie, care marchează victoria în 1690 a prinţului protestant Willhelm de Orania asupra regelui catolic al Angliei, James.
 

×
Subiecte în articol: Belfast violente raniti politisti
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close