Antena 3 CNN Externe Violențe în Franța. Macron îi cere prim-ministrului Edouard Philippe să se întâlnească cu protestatarii

Violențe în Franța. Macron îi cere prim-ministrului Edouard Philippe să se întâlnească cu protestatarii

Violențe în Franța. Macron îi cere prim-ministrului Edouard Philippe să se întâlnească cu protestatarii
Sursa foto: Foto: Facebook/ Emmanuel Macron
02 Dec 2018   •   19:45

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut duminică premierului Edouard Philippe să-i primească pe "liderii partidelor reprezentate în Parlament precum şi pe reprezentanţii manifestanţilor", a anunţat preşedinţia franceză la o zi după violenţele survenite în cadrul mobilizării "vestelor galbene", relatează AFP.

Această iniţiativă, a cărei dată nu a fost dezvăluită, răspunde ''preocupării constante de dialog'' a executivului, potrivit preşedinţiei. În timpul unei reuniuni de criză la Elysee, şeful statului a cerut de asemenea ca ministrul de interne să analizeze adaptarea dispozitivului de menţinere a ordinii.

Manifestaţia de sâmbătă, degenerată în scene de adevărată gherilă urbană, s-a soldat cu 133 de răniţi şi 412 persoane reţinute, dintre care 378 au fost plasate în arest preventiv.

Executivul francez a declarat din nou duminică, prin purtătorul său de cuvânt Benjamin Griveaux, că nu îşi va schimba cursul în faţa mobilizării aşa-numitelor "veste galbene", care protestează în special împotriva creşterii taxelor la carburanţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: protestatari
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close