Antena 3 CNN Externe Violenţe în Hamburg, la summitul G20. Protestatarii au fost alungați cu tunurile cu apă. Poliția le cere tuturor să evite centrul orașului

Violenţe în Hamburg, la summitul G20. Protestatarii au fost alungați cu tunurile cu apă. Poliția le cere tuturor să evite centrul orașului

Violenţe în Hamburg, la summitul G20. Protestatarii au fost alungați cu tunurile cu apă. Poliția le cere tuturor să evite centrul orașului
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2017   •   18:14

UPDATE: Poliţia germană a anunţat vineri că a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa un nou protest început la Hamburg, unde are loc vineri şi sâmbătă summitul G20 al statelor industrializate şi puterilor emergente, în prezenţa a numeroşi lideri, inclusiv preşedintele SUA, Donald Trump. Protestatarii adunaţi în piaţa Millerntor au încercat să se îndrepte către zona portuară, fără a avea permisiunea în acest sens, a precizat poliţia pe Twitter, potrivit Agerpres.

Poliţia i-a sfătuit totodată pe cei care au deplasări de făcut prin oraş să evite centrul, iar oprirea metroului în câteva staţii apropiate de locuri unde se desfăşoară proteste a fost interzisă. Au fost văzuţi manifestanţi aruncând diverse obiecte pe şine. 

Conform ultimului bilanţ, 159 de poliţişti au fost răniţi şi 45 de manifestanţi au fost arestaţi după ce manifestaţia anti-G20 "Bine aţi venit în Iad" a degenerat, în cursul nopţii trecute. 

Poliţia din Hamburg a fost nevoită să ceară întăriri din alte zone din Germania din cauza 'multiplelor infracţiuni' care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite presa germană.

Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri la în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii. 

Paza hotelului unde sunt cazaţi Putin şi alţi lideri, atacată de protestatari

Totodată, protestatarii au atacat gărzile de securitate de la un hotel din centrul oraşului unde sunt cazaţi mai mulţi lideri, printre care şi preşedinţii rus Vladimir Putin şi sud-coreean Moon Jae In, şi au lansat o rachetă de semnalizare în direcţia unui elicopter, fără însă a-l nimeri. 

Pe de altă parte, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii. 

Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari. 

Melania Trump, blocată în reședință

Prima doamnă a SUA, Melania Trump, a rămas vineri blocată pentru scurt timp în reşedinţa unde s-a cazat la Hamburg pe durata summitului G20, din cauza protestelor violente ale manifestanţilor stângii radicale şi antisistem. 

Prin urmare, ea nu a luat parte la prima parte a programului pregătit pentru soţiile şi soţii liderilor prezenţi la summitul G20 de la Hamburg. Soţia preşedintelui american Donald Trump nu poate pleca din reşedinţa de la Hamburg din raţiuni de securitate, a precizat pentru DPA purtătoarea sa de cuvânt. 

"Nu am primit OK-ul din partea poliţiei pentru a putea ieşi", a spus purtătoarea de cuvânt. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close