Antena 3 CNN Externe Violenţe în sala de judecată, după pronunţarea verdictului în procesul lui Hosni Mubarak

Violenţe în sala de judecată, după pronunţarea verdictului în procesul lui Hosni Mubarak

Scurte confruntări au izbucnit sâmbătă dimineaţă în interiorul sălii de judecată după ce preşedintele tribunalului a anunţat condamnarea la închisoare pe viaţă a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei din 2011, relatează AFP.   

Violenţe în sala de judecată, după pronunţarea verdictului în procesul lui Hosni Mubarak
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Iun 2012   •   12:19

"Nul şi neavenit! Nul şi neavenit!", "Poporul vrea epurarea justiţiei", au strigat câţiva avocaţi, furioşi după achitarea a şase oficiali din domeniul securităţii, care fuseseră acuzaţi de implicare în moartea manifestanţilor, şi după anunţul judecătorului potrivit căruia faptele de corupţie de care erau acuzaţi fiii lui Mubarak s-au prescris.

Televiziunea egipteană a prezentat imagini cu un tânăr care avea sânge la gât, în timp ce mai mulţi bărbaţi îi acordau ajutor.

Avocaţii care s-au constituit parte civilă au declarat că se tem ca Mubarak şi fostul ministru de Interne Habib el-Adli să nu fie achitaţi în apel.

 

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a fost condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a aproape 850 de manifestanţi în timpul revoltei care a dus la înlăturarea sa de la putere în 2011.

 

Primul dintre liderii înlăturaţi de la putere de "primăvara arabă" care compare personal în faţa judecătorilor, Hosni Mubarak era judecat de la 3 august 2011.

Acuzarea ceruse pedeapsa cu moartea împotriva lui Mubarak, iar el a pledat nevinovat.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli, judecat tot pentru uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei din 2011, a fost condamnat de asemenea la închisoare pe viaţă.

Alţi şase foşti oficiali de rang înalt din serviciile de securitate, care erau judecaţi pentru aceleaşi fapte, au fost achitaţi.

În acelaşi timp au fost judecaţi şi fiii fostului preşedinte, Alaa şi Gamal Mubarak, dar faptele de corupţie de care erau acuzaţi aceştia s-au prescris.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close