Antena 3 CNN Externe Violenţe în Ucraina. Activiştii proruşi şi-au eliberat colegii reţinuţi în ciocnirile de vineri

Violenţe în Ucraina. Activiştii proruşi şi-au eliberat colegii reţinuţi în ciocnirile de vineri

Violenţe în Ucraina. Activiştii proruşi şi-au eliberat colegii reţinuţi în ciocnirile de vineri
de S.T.    |    05 Mai 2014   •   08:54

Forţele ucrainene, din operaţiunea lansată de Kiev împotriva separatiştilor din estul ţării, pierd tot mai mult teren în fiecare zi. În acest timp, activiştii ce se opun guvernării de la Kiev şi-au eliberat colegii reţinuţi în ciocnirile de vineri din Odessa.

Separatiştii au vandalizat totul în drumul lor spre cei reţinuţi. Zeci de activişti au fost eliberaţi, după ce poliţia a fost nevoită să deschidă uşile celulelor.

Oamenii strânşi în faţa sediului de poliţie au scandat "Odessa este oraş rusesc".

Procurorul local a negat că a dispus eliberarea activiştilor reţinuţi. El a anunţat că a deschis o anchetă penală împotriva poliţiştilor care i-au repus în libertate.

Situaţia este extrem de tensionată. Într-un alt oraş din estul Ucrainei, pro-ruşii au ars drapelul ucrainean şi i-au atacat pe câţiva susţinători ai regimului de la Kiev, luaţi prizonieri de către noile autorităţi autoproclamate.

Focurile de armă au răsunat şi în Luhansk, unde militarii ucraineni au fost ţinta gloanţelor, după ce nu au părăsit o bază temporară.

Între timp, Casa Sindicatelor din Odesa, unde peste 40 de oameni au murit carbonizaţi într-un incendiu declanşat de cocktailurile Molotov aruncate de proruşi, a devenit altar pentru cei pierduţi în luptă.


×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close