Antena 3 CNN Externe Violenţe în Ucraina. Şase soldaţi şi trei poliţişti ucişi în ultimele 24 de ore în estul separatist

Violenţe în Ucraina. Şase soldaţi şi trei poliţişti ucişi în ultimele 24 de ore în estul separatist

Violenţe în Ucraina. Şase soldaţi şi trei poliţişti ucişi în ultimele 24 de ore în estul separatist
Sursa foto: Foto: Russia Military Power
de S.T.    |    17 Noi 2014   •   11:32
Şase soldaţi şi trei poliţişti ucraineni au fost ucişi în urma violenţelor produse în ultimele 24 de ore în estul separatist al Ucrainei, au anunţat luni autorităţile de la Kiev, citate de AFP.

În acelaşi timp, nouă soldaţi şi cinci poliţişti au fost răniţi.

Autorităţile au raportat de asemenea tiruri de artilerie, două atacuri şi o ambuscadă, un semn în plus că armistiţiul încheiat la 5 septembrie între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din est este fragil.

Schimburi de focuri s-au produs pe parcursul întregii nopţi în împrejurimile aeroportului Doneţk, epicentrul luptelor între cele două tabere de mai multe luni, iar explozii s-au auzit aproape de centrul oraşului luni dimineaţă, a relatat un corespondent al agenţiei franceze de presă în teren.

Petro Poroşenko: Ucraina este ''pregătită pentru un scenariu de război total''

Potrivit autorităţilor municipale din Doneţk, un civil a murit şi alţi opt au fost răniţi în violenţe în cursul săptămânii trecute. Aceste confruntări intervin în timp ce miniştrii de externe din ţările membre ale Uniunii Europene urmează să se reunească luni la Bruxelles pentru a extinde lista cu personalităţi ruse vizate de sancţiunile europene.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de sprijin militar pentru rebelii din estul Ucrainei, fapt negat de Moscova.

Potrivit ONU, peste 4.100 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul ostilităţilor în luna aprilie.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close