Antena 3 CNN Externe Violențe și incendieri în Franța. Protestatarii s-au încăierat cu poliția pe un bulevard din Lyon

Violențe și incendieri în Franța. Protestatarii s-au încăierat cu poliția pe un bulevard din Lyon

​​​​​​​Confruntări între manifestanți și forțele de ordine au avut loc la Lyon, în cursul zilei, la cea de-a 11 mobilizare națională a sindicatelor din Franța împotriva reformei pensiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   14:33

Un fum alb a inundat o stradă din oraș, posibil ca urmare a gazelor lacrimogene lansate de poliție, arată imaginile transmise de Antena 3 CNN.

În alte imagini, distribuite pe rețelele de socializare, se văd protestatari fugăriți de polițiști cu bastoane pe un bulevard din Lyon și un blocaj din tomberoane incendiate la periferia localității.

Citește și: Emmanuel Macron și Xi Jinping au dat cărțile pe față 

În prima parte a zilei de joi, manifestanții blocaseră, deja, intrările în mai multe orașe între care Nantes și Rennes, unde au apărut baricade pe autostrăzi și au fost incendiate tomberoane.

Țara este paralizată, din nou, de un protest masiv cu greve și mitinguri împotriva reformei pensiilor, la o zi după ce negocierile dintre sindicate și guvern au eșuat.

Miercuri, premierul Elisabeth Borne le-a comunicat liderilor celor mai importante opt centrale sindicale din țară că nu intenționează să retragă legea reformei pensiilor, pe care președintele Emmanuel Macron a semnalat că o dorește intrată în vigoare cu orice preț.

Drept urmare, sindicaliștii au părăsit întâlnirea.

Protestul național de joi are loc în condițiile în care președintele Macron se află la Beijing, împreună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un demers de a-l convinge pe președintele Xi Jinping să facă presiuni asupra Rusiei pentru oprirea conflictului din Ucraina.

În timp ce Macron este în China, în Franța sunt prevăzute 340 de acțiuni de protest la care se anticipează participarea a cel puțin 800.000 de oameni.

Între 60.000 și 90.000 de manifestanți sunt așteptați la Paris.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close