Antena 3 CNN Externe Violenţe la manifestaţiile organizate de susţinătorii drepturilor homosexualilor

Violenţe la manifestaţiile organizate de susţinătorii drepturilor homosexualilor

Violenţe la manifestaţiile organizate de susţinătorii drepturilor homosexualilor
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
25 Mai 2013   •   23:10

Proteste violente au avut loc în Moscova şi Kiev în urma unor manifestaţii ale activiştilor pentru drepturile homosexualilor. Forţele de ordine au împrăştiat câteva zeci de activişti care organizaseră un protest în centrul capitalei ruseşti, deşi nu primiseră aprobare. Iar în Ucraina, un marş al comunităţii gay a fost întrerupt de un grup de protestatari violenţi.

Cel puţin 12 oameni au fost arestaţi la Moscova în urma unui marş al membrilor comunităţii gay. Deşi nu au primit autorizaţie pentru organizarea manifestaţiei, câteva zeci de oameni au ocupat piaţa din faţa Parlamentului rus.

Manifestaţii ale activiştilor pentru drepturile homosexualilor au avut loc şi la Kiev, în Ucraina. Câteva zeci de oameni au mărşăluit purtând bannere şi eşarfe multicolore. Poliţiştii au reţinut mai multe persoane care au încercat să pună capăt manifestaţiei.

La Kiev ar fi trebuit să aibă loc zilele acestea prima manifestaţie de amploare a comunităţii gay din această ţară, însă autorităţile nu şi-au dat acordul din motive de securitate.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close