Antena 3 CNN Externe Violențe de stradă în Suedia | Trei oameni au fost răniți la protestele extremiștilor care au ars Coranul

Violențe de stradă în Suedia | Trei oameni au fost răniți la protestele extremiștilor care au ars Coranul

Trei persoane din orașul suedez Norrkoping au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost lovite de gloanțe ale poliției în timpul ciocnirilor dintre poliție și protestatari în urma arderilor Coranului, care au provocat revolte în mai multe orașe suedeze în weekendul de Paște.

Violențe de stradă în Suedia | Trei oameni au fost răniți la protestele extremiștilor care au ars Coranul
Sursa foto: Twitter/alfabeto
de Alexandra Ionescu    |    18 Apr 2022   •   11:38

În unele locuri, contra-protestatari au atacat forțele de ordine înainte de demonstrațiile extremiștilor.

Violenţele au început de joi după o demonstraţie organizată de Rasmus Paludan, liderul partidului politic danez de extremă dreaptă Hard Line. Paludan, care a avut permisiunea pentru o serie de demonstraţii în toată Suedia în weekendul de Paşte, este cunoscut pentru arderea Coranului. Gestul ofensator făcut de Paludan a declanşat revolte în mai multe oraşe suedeze.

Poliţia şi protestatarii au fost implicaţi în ciocniri grave în ultimele zile, unde mai mulţi poliţişti au fost răniţi şi mai multe vehicule au fost incendiate. 

"Trei persoane par să fi fost lovite de ricoşeuri şi sunt acum îngrijite la spital. Cei trei răniţi sunt arestaţi sub suspiciunea de crimă", a declarat poliţia într-un comunicat online, adăugând că niciuna dintre răni nu pune viaţa în pericol.

Premierul suedez Magdalena Andersson a condamnat violenţa, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: Suedia violente Coran proteste
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close