Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă în Fâşia Gaza. Israelul respinge propunerile de pace cu Hamas

Violenţele continuă în Fâşia Gaza. Israelul respinge propunerile de pace cu Hamas

Violenţele continuă în Fâşia Gaza. Israelul respinge propunerile de pace cu Hamas
31 Dec 2008   •   17:51

Israelul a respins propunerile de a încheia un armistiţiu în Fâşia Gaza şi va continua operaţiunile militare lansate împotriva mişcării Hamas. Între timp, liderii arabi s-au întâlnit pentru a da un răspuns unitar împotriva atacurilor israeliene.
Militanţii palestinieni şi-au continuat atacurile asupra teritoriului israelian. Mai multe oraşe au fost ţinta rachetelor aripii militare Hamas.
În oraşul Ashkelon, două femei au fost rănite, în urma atacurilor. Mai multe vehicule au fost avariate.
Pentru prima oară, oraşul Bersheeba, aflat la o distanţă de aproximativ 35 de kilometri de graniţa cu Gaza, a fost lovit de rachete lansate de militanţii Hamas.
Liga arabă s-a reunit să dea un răspuns în ceea ce priveşte viloenţele dintre Israel şi Hamas. Ambasadorul palestinian în Egipt a precizat este nevoie de o decizie unitară a arabilor. "Timpul trece. Numărul victimelor este în creştere. Sunt din ce în ce mai mulţi răniţi şi de aceea sunt necesare acţiuni unite ale lumii arabe." a declarat acesta.
Armata israeliană îşi menţine forţe impresionante mobilizate la graniţa cu Fâşia Gaza.
Secretarul genral al Ligii Arabe a decalarat că în faţa unei armate arabe unite, Israelul va renunţa. "Prin violenţele din ultimile zile, Israelul vrea să recreeeze impresia că are o armată invincibilă, o impresie care este de domeniul trecutului şi care nu va mai reveni. Armata Israelului are ca ţinte mai mult civili. Însă atunci când va trebui să facă faţă cu o armată arabă unită şi puternică va fi învinspă şi va trebui să se retragă." aspus el.
Comunitatea internaţională a făcut numeroase apeluri pentru încetarea focului. Israelul a anunţat însă că respinge orice propunere de armistiţiu cu Hamas şi că va continua operaţiunile militare.
Ostilităţile sunt departe de a se fi încheiat. Hamasul a lansat atacuri tot mai ample.
Antena 3

×
Subiecte în articol: violente Fasia Gaza Hamas
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close