Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă la Doneţk: OSCE a pierdut contactul cu una dintre echipele de observatori

Violenţele continuă la Doneţk: OSCE a pierdut contactul cu una dintre echipele de observatori

Violenţele continuă la Doneţk: OSCE a pierdut contactul cu una dintre echipele de observatori
27 Mai 2014   •   16:40
UPDATE 16.49 - Cei patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispăruţi la Doneţk probabil au fost capturaţi de insurgenţi proruşi, fiind vorba de un eston, un elveţian, un turc şi un danez, informează Kyiv Post.
   
Cei patru observatori fac parte din Misiunea specială a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina şi au dispărut în regiunea separatistă Doneţk.
   


Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat marţi că a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele sale de observatori de la Doneţk, în estul rebel al Ucrainei, informează AFP.
   
"Misiunea specială de observare a OSCE a pierdut luni, către ora locală 18.00 (18.00, ora României), contactul cu una dintre echipele sale de la Doneţk", care efectua "o patrulă de rutină", a anunţat organizaţia într-un comunicat.
   
OSCE anunţă că este vorba despre patru membri internaţionali ai Misiunii speciale de observare, fără să le precizeze naţionalitatea.
   
Confruntări între armata ucraineană şi separatişti proruşi au devastat luni zona aeroportului internaţional de la Doneţk, ocupat de către insurgenţi, dar asupra căruia Kievul a anunţat că a preluat controlul marţi.
   
Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE şi altor organisme internaţionale au fost mobilizaţi în Ucraina, în vederea supravegherii alegerilor prezidenţiale de duminică, câştigate de către miliardarul prooccidental Petro Poroşenko.

×
Subiecte în articol: OSCE Ucraina Kiev Petro Porosenko
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close