Antena 3 CNN Externe Violenţele continuă la Paris. Sute de tineri s-au ciocnit cu poliţiştii într-o suburbie a capitalei franceze

Violenţele continuă la Paris. Sute de tineri s-au ciocnit cu poliţiştii într-o suburbie a capitalei franceze

Violenţele continuă la Paris. Sute de tineri s-au ciocnit cu poliţiştii într-o suburbie a capitalei franceze
Sursa foto: Foto: Mediafax - AFP / Fred Dufour
20 Oct 2010   •   20:12

Proteste violente la Paris faţă de creşterea vârstei de pensionare. Sute de tineri s-au ciocnit, miercuri, cu poliţiştii într-o suburbie a capitalei franceze. Forţele de ordine au răspuns cu bastoane de cauciuc şi gaze lacrimogene după ce protestatarii au ars din nou maşini şi au distrus magazine.

Noi violenţe în Paris cu ocazia celei de-a şaptea zi de proteste. Mai mulţi oameni au fost arestaţi după ce poliţia a intervenit în forţă pentru a evita noi distrugeri.

“Încă este o prezenţă masivă a poliţiei, iar manifestanţi se vor întoarce să îi atace. Este un joc de-a şoarecele şi pisica. O să ţin magazinul închis încă trei zile. Trei zile de bani pierduţi”, spune proprietarul unui magazin.

Peste 1000 de protestatari au fost reţinuţi în ultimele zile după ce manifestaţiile au devenit violente, mai ales în rândul tinerilor care s-au solidarizat cu transportatorii, profesorii, bugetarii şi angajaţilor rafinăriilor.

“Îi înţeleg, dar nu cred că protestele sunt folositoare. Mă îndoiesc că guvernul o sa îşi schimbe poziţia”, spune un protestatar.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a ordonat deblocarea depozitelor de carburant ocupate de angajaţii rafinăriilor, de teama adâncirii crizei carburanţilor. Specialiştii avertizează cu pericolulul paralizării economiei din cauza protestelor continue. Sindicatele au ameninţat chiar cu o grevă generală neîntreruptă dacă legea pensiilor, care a trecut deja de camera inferioară a Parlamentului, va fi aprobată mâine de senat.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close