Antena 3 CNN Externe Violenţele din Venezuela s-au soldat cu 8 morţi şi 137 de răniţi

Violenţele din Venezuela s-au soldat cu 8 morţi şi 137 de răniţi

Violenţele din Venezuela s-au soldat cu 8 morţi şi 137 de răniţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
22 Feb 2014   •   10:13
Manifestaţiile din Venezuela, care durează de peste 15 zile, s-au soldat cu opt morţi şi 137 de răniţi, în timp ce aproximativ o sută de persoane au fost arestate, au anunţat vineri autorităţile venezuelene, citate de AFP, conform Mediafax.
"În total, sunt opt morţi şi 137 de răniţi", a declarat pentru postul naţional de radio procurorul general Luisa Ortega.
Patru persoane au fost ucise la Caracas, dintre care trei cu gloanţe în timpul marii manifestaţii a studenţilor şi opozanţilor din 12 februarie, care a degenerat în ciocniri între protestatari, poliţişti şi grupări armate nelegitime, considerate apropiate puterii.
Ortega, care nu a precizat circumstanţele morţii celorlalte persoane, a anunţat că, dintre cei 137 de răniţi, aproximativ o sută sunt civili, iar restul poliţişti.
Două persoane, Genesis Carmona, desemnată Miss Turism în 2013, şi un procuror, au murit în statul Carabobo, în centru-nord. Genesis Carmona, în vârstă de 22 de ani, a fost împuşcată în cap, în timp ce procurorul a murit într-un accident de maşină survenit în momentul în care încerca să scape de manifestanţi.
În statul Sucre, în nord-est, un student a murit strivit în timpul unei manifestaţii, în timp ce la Lara, în centru-nord, un muncitor a fost ucis de focuri de armă trase dintr-un imobil.
Ortega a anunţat că anchete au fost deschise în cazurile tuturor persoanelor ucise.
Manifestaţiile, organizate de studenţi şi sprijinite de opoziţie, au început la începutul lunii, în semn de protest faţă de viaţa scumpă şi insecuritatea din ţară.
Potrivit preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, aceste manifestaţii constituie o "lovitură de stat". Unul dintre liderii mobilizării, opozantul Leopoldo Lopez, în vârstă de 42 de ani, a fost plasat în arest provozoriu.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close