Antena 3 CNN Externe Violenţele împotriva românilor iau amploare la Roma

Violenţele împotriva românilor iau amploare la Roma

Violenţele împotriva românilor iau amploare la Roma
Sursa foto: roman
18 Feb 2009   •   13:12

Nu trece o zi fără ca românilor din Peninsulă să le fie atribuit un nou viol sau o nouă crimă. Românii care trăiesc la Roma au început să se teamă pentru siguranţa şi chiar viaţa lor, anunţă Jurnalul Naţional. Violenţele italienilor împotriva românilor au început să capete amploare la Roma, după ce o fată de 14 ani ar fi fost violată de doi români.
În urmă cu două zile, un restaurant frecventat de români a fost distrus de o bandă de italieni, iar patru conaţionali au fost bătuţi.
?Noi, românii, suntem agresaţi, insultaţi. Nici nu mai ţin minte de câte ori m-am auzit strigat "român scârbos". A devenit imposibil de trăit aici. Mi-e teamă! Ceea ce li s-a întâmplat acelor băieţi putea să mi se întâmple mie. Vreau să plec, să mă întorc în România. Măcar o să fiu la mine acasă" a declarat, pentru Jurnalul Naţional, un tânăr român care locuieşte în Italia.
Românii au ajuns să fie terorizaţi în Peninsulă. Acest lucru a fost observat chiar de către publicaţiile de acolo. Se citeşte teroarea în ochii românilor din zona Porta Furba, spun jurnaliştii de publicaţiei La Reppublica.
Violenţe împotriva românilor au avut loc şi la Ala dei Sardi, localitate din Sardinia. Opt italieni au intrat sâmbătă noapte într-un apartament în care locuiau trei români: o femeie a fost ameninţă cu un cuţit, iar un bărbat a fost bătut. Focuri de arme au fost trase şi spre casa altui român din localitate. Românilor le-a fost frică să raporteze incidentul la Poliţie. Informaţiile au ajuns la poliţişti prin intermediul vecinilor.
Două membre ale Parlamentului European, Corina Creţu şi Daciana Sârbu, protestează faţă de noul val de acuzaţii discriminatorii din partea unor politicieni italieni la adresa românilor care trăiesc în Italia. Acestea au trimis o scrisoare deschisă premierului Silvio Berlusconi şi ministrului de Interne, Roberto Maroni.
"Se vorbeşte foarte des, în ultima vreme, despre hoţii şi violatorii români. Se vorbeşte cu atâta insistenţă, încât restul Europei ar putea crede că român este un fel de sinonim italienesc al termenului "infractor" ? au scris cele două membre ale Parlamentului European.
?Nu e drept să puneţi acum semnul egal între "infracţiune" şi "România". Vă rugăm să vă convingeţi colegii din administraţia italiană să renunţe la aceste derapaje de la normele democratice şi de la conduita europeană?, au adăugat acestea.
Sursă foto: Jurnalul Naţional
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: viol razbunare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close