Antena 3 CNN Externe Violenţele nu ţin cont de observatorii ONU. Siria a lansat noi ofensive împotriva unor localităţi controlate de rebeli

Violenţele nu ţin cont de observatorii ONU. Siria a lansat noi ofensive împotriva unor localităţi controlate de rebeli

Violenţele nu ţin cont de observatorii ONU. Siria a lansat noi ofensive împotriva unor localităţi controlate de rebeli
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    14 Mai 2012   •   17:23

Violenţa continuă în Siria, în ciuda prezenţei observatorilor ONU. Trupele siriene au lansat duminică noi ofensive împotriva unor localităţi controlate de rebeli.

Războiul s-a extins şi peste graniţă, în Liban, unde trei oameni au fost ucişi în ultimele zile, în luptele dintre partizanii şi adversarii preşedintelui sirian, Bashar al-Assad.

Forţele regimului de la Damasc au luat cu asalt duminică un sat controlat de armata siriană liberă, formată din dezertori. Cel puţin cinci civili au fost ucişi, împreună cu un comandant al armatei rebele. Bombardamentele au continuat şi în alte localităţi siriene.

Atacurile continuă la o lună după declararea unei încetări a focului, rămase doar pe hârtie. Conducerea siriană afirmă că luptă împotriva unor bande teroriste, răspunzătoare şi de atentatele care au făcut, în ultimele luni, zeci de victime la Damasc şi în alte oraşe.

Guvernul şi opoziţia se acuză reciproc de legături cu reţeaua al-Qaida, care ar fi pus la cale atentatele. Şi comunitatea internaţională se teme că reţeaua teroristă va profita de anarhia din Siria. Până acum, nici sancţiunile, nici observatorii ONU nu au putut opri violenţa. Dimpotrivă, în ultimele zile au izbucnit lupte şi în Liban, în marele oraş Tripoli, între susţinători ai regimului sirian şi simpatizanţi ai rebelilor.

Guvernul libanez a desfăşurat armata în cartierele afectate de ciocniri, dar schimburile de focuri au continuat şi ieri, când au fost rănite şapte persoane între care o femeie şi un copil.

×
Subiecte în articol: Siria lupte morti Liban atacuri rebeli
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close