Antena 3 CNN Externe Viorica Dăncilă, mesaj de la Bruxelles: „Vom avea ocazia de a reconfirma statutul nostru european”

Viorica Dăncilă, mesaj de la Bruxelles: „Vom avea ocazia de a reconfirma statutul nostru european”

Viorica Dăncilă, mesaj de la Bruxelles: „Vom avea ocazia de a reconfirma statutul nostru european”
Sursa foto: Foto: Captură Antena3
04 Dec 2018   •   15:31

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit, marți, la Bruxelles despre preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

„Vom avea ocazia de a reconfirma statutul nostru european, căutând să avansăm. Vom avea responsabilitatea de a ne modela conduita în plan european. Acest profil pe care îl dorim pe durata președinției nostre reflectă și viziunea noastră. Credem că o Europă puternică și unitară în toate dimensiunile ei reprezintă cea mai bună soluție pentru viitorul proiectului european. În context extins, consider că România a promovat întotdeauna o abordare consensuală, bazată pe unitate, coeziune, solidaritate, iar preluarea președinției ne va permite să continuăm acest rol de facilitator”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă se află marţi şi miercuri într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu membrii Colegiului Comisarilor şi cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranhlom-Mikkelsen. Vizita are loc în contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close