Antena 3 CNN Externe Virusul mutant atacă prețul petrolului la nivel global

Virusul mutant atacă prețul petrolului la nivel global

Prețul țițeiului a înregistrat vineri cel mai puternic declin zilnic din iulie, deoarece rapoartele despre noua tulpină de coronavirus puternic modificată au ridicat îngrijorări cu privire la noi restricții de călătorie care ar putea paraliza cererea de combustibil.

Virusul mutant atacă prețul petrolului la nivel global
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    26 Noi 2021   •   20:26

Indicele de referință internațional Brent a scăzut cu peste 5%, până la 77,76 dolari pe baril până la ora 09:55 GMT. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 6,6%, la 73,19 dolari pe baril, după ce a atins un minim de două luni în timpul sesiunii.

Odată cu preţul petrolului, au intrat în declin şi piețele financiare în contextul temerilor că noua variantă, care a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud, ar putea încetini creșterea economică dacă sunt impuse noi restricții

Comercianții se întreabă, de asemenea, dacă Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi (OPEC+) vor decide săptămâna viitoare să renunțe la creșterea producției după o eliberare coordonată a rezervelor strategice de către mai multe țări, inclusiv Statele Unite. Grupul plănuia să discute dacă să-și ajusteze planul de creștere a producției cu 400.000 bpd în ianuarie și ulterior.

„În funcție de modul în care evoluează această vânzări cauzate de virusuri și de cât de preocupată este OMS, calculele privind reuniunea OPEC+ de săptămâna viitoare s-ar putea schimba”, a declarat analistul senior de piață la OANDA Jeffrey Halley, citat de Market Watch.

OPEC+ a afirmat în repetate rânduri că un factor de precauție este reapariția COVID-19 care va afecta cererea de petrol, pe fondul creşterii producției”, a declarat analistul de piață, potrivit RT.

 

 

  •  

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close