Antena 3 CNN Externe Virusul Zika se răspândeşte în ritm exploziv. Sfaturile specialiştilor

Virusul Zika se răspândeşte în ritm exploziv. Sfaturile specialiştilor

Virusul Zika se răspândeşte în ritm exploziv. Sfaturile specialiştilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Ian 2016   •   11:24
Virusul Zika se răspândeşte într-un ritm "exploziv" în America de Sud şi de Nord, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 
 
Ministerul român al  Afacerilor Exerne a emis  o atenţionare de călătorie pentru românii care vor ieşi din ţară în perioada urmptoare şi le recomandă să ia măsuri sporite de protecţie. 
 
Până la patru milioane de oameni ar putea fi infectaţi până la sfârşitul anului. O reuniune de experţi va decide, săptămâna viitoare, dacă este cazul să se declare starea de urgenţă sanitară la nivel mondial.
 
Şefa Centrului Naţional de Boli Transmisibile, Adriana Pistol, a explicat într-o intervenţie telefonică în emisiunea Se întâmplă în România, realizată de Maria Coman, ce ar trebui să facă oamenii pentru a se feri de aceste pericole.
 
"Nu trebuie să uităm de acest virus, chiar dacă nu este la noi în ţară. În principal, vectorul care transmite acest virus este un ţânţar şi pentru că până acum nu există metode de a preveni o îmbolnăvire, cei care călătoresc trebuie să aibă grijă. Femeile însărcinate sunt mai expuse acestui pericol, se pare. Prin urmare, aşteptăm întâlnirea OMS să vedem ce alte soluţii ar mai putea exista. Ceea ce noi sfătuim pe toată lumea ce doreşte să călătorească în zonă, este să acord o importanţă corespunzătoare măsurilor de protecţie."
 

×
Subiecte în articol: virus Zika sfaturi specialisti tantari calatorie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close