Antena 3 CNN Externe Virusul Zika a ajuns în Marea Britanie. Avertizări de călătorie privind mai multe țări din America Centrală și de Sud

Virusul Zika a ajuns în Marea Britanie. Avertizări de călătorie privind mai multe țări din America Centrală și de Sud

Virusul Zika a ajuns în Marea Britanie. Avertizări de călătorie privind mai multe țări din America Centrală și de Sud
24 Ian 2016   •   19:31

Autoritățile britanice au anunțat infectarea cu virusul Zika a trei turiști britanici care au călătorit în America de Sud, relatează Agerpres.

''Centers for Disease Control and Prevention'' (CDC) din SUA a extins avertizările de călătorie în ce privește posibila contactare a acestui virus după confirmarea acestor noi trei cazuri de la turiștii britanici.

Agenția de sănătate publică a Marii Britanii a transmis că cele trei cazuri au fost depistate la persoane care au călătorit în Columbia, Surinam și Guyana. Virusul Zika este răspândit de același tip de țânțar care transmite febra dengue și care se întâlnește în America de Nord și America de Sud, inclusiv în Statele Unite.

Internările și decesele sunt rare, iar simptomele indică febră și erupții cutanate care pot dura de la câteva zile până la peste o săptămână. Virusul a fost izolat pentru prima dată în pădurea Zika din Uganda în 1947.

Virusul Zika afectează formarea creierului la nou-născuți. Nu există vaccin sau medicație care să poată preveni sau vindeca infecția cu virusul Zika, scrie UPI.com. Virusul a fost cauza pentru declanșarea unei epidemii de microcefalie — dezvoltare redusă față de limita admisă a capului sau creierului uman — în Brazilia. Primul caz confirmat de infecție cu virus Zika a fost la 1 ianuarie 2016, în Puerto Rico, iar două săptămâni mai târziu s-a născut în Hawaii un copil cu microcefalie.

''Centers for Disease Control and Prevention'' din SUA a extins avertizarea de călătorie pentru femeile însărcinate, recomandând să evite călătoriile în Brazilia, Columbia, El Salvador, Guiana Fraceză, Guatemala, Haiti, Honduras, Martinica, Mexic, Panama, Paraguay, Surinam, Venezuela și Puerto Rico.

×
Subiecte în articol: virusul Zika
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close