Antena 3 CNN Externe Visul lui Vladimir Putin! Ce vrea să facă liderul de la Kremlin când îşi va încheia mandatul

Visul lui Vladimir Putin! Ce vrea să facă liderul de la Kremlin când îşi va încheia mandatul

Visul lui Vladimir Putin! Ce vrea să facă liderul de la Kremlin când îşi va încheia mandatul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Dec 2016   •   09:36

Presedintele rus, Vladimir Putin, a mărturisit luni într-o întâlnire cu angajaţi ai unei întreprinderi din Celiabinsk (în estul munţilor Urali) că şi-ar dori să călătorească mai mult după încheierea carierei sale politice, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Şeful statului a recunoscut că îi place să călătorească, dar în acelaşi timp şi-a exprimat regretul că din cauza programului de lucru prea încărcat nu poate să acorde mai multă atenţie obiectivelor istorice şi culturale din ţările pe care le vizitează.

"Astăzi, toate călătoriile mele se reduc la faptul că ajung într-un aeroport, de acolo într-o încăpere, apoi înapoi la aeroport, iată şi întreaga mea călătorie", a spus Putin, citat de Interfax. "Mi-aş dori desigur un alt mod de a călători, să admir natura, să vizitez obiective istorice", a adăugat el.

Întrebat despre visul său, preşedintele Rusiei a spus în glumă că şi-ar dori "să-şi încheie cariera cu succes".

Într-un interviu acordat Bloomberg în septembrie, Putin a spus că nu a decis încă dacă va participa la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în termen la 2018. Conform legislaţiei în vigoare, preşedintele ales va dispune de un mandat de şase ani, pâna în 2024. Vladimir Putin are dreptul să candideze pentru un nou mandat, al patrulea la număr dacă se va decide să candideze.

Cu ocazia vizitei în regiunea Uralilor, Vladimir Putin a făcut o escală în oraşul Miass, unde s-a deplasat la Centrul de construcţie a rachetelor "Academicianul V.P. Makeiev", potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a eschivat să ofere detalii cu privire la vizita lui Putin la acest centru de rachete."Este vorba de o agendă ce nu este destinată publicului. La fel şi temele incluse pe ordinea de zi a Consiliului Securităţii Rusiei, convocat în legătură cu activităţile specifice ale acestei întreprinderi", a afirmat Peskov.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Kremlin mandat calatorii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close