Antena 3 CNN Externe “Visul unei nopţi de vară”, coşmar în toată regula pentru câţiva părinţi din Rusia. Vezi ce îi revoltă

“Visul unei nopţi de vară”, coşmar în toată regula pentru câţiva părinţi din Rusia. Vezi ce îi revoltă

“Visul unei nopţi de vară”, coşmar în toată regula pentru câţiva părinţi din Rusia. Vezi ce îi revoltă
Sursa foto: Foto: shakespeareinamericanlife.org
25 Mai 2012   •   19:57

“Visul unei nopţi de vară” al lui William Shakespeare s-a transformat într-un adevărat coşmar în Rusia după ce a fost făcută cunoscută versiunea adaptată a piesei, care urmează să fie jucată pe scena unui teatru din Moscova. Pe scurt, ar fi vorba despre un băieţel abuzat sexual de un profesor pedofil, scrie Russia Today.

Controversata piesă, în care vor evolua copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, membri ai corului teatrului Stanislavsky, a fost programată să fie jucată în 10 iunie.

Evident, părinţii micilor actori nu sunt încântaţi de această premieră mult aşteptată.

Aceştia susţin că piesa reprezintă "o interpretare deloc tradiţională a celei originale, în care personajul principal, un băiat violat de profesorul său, adoarme după ce fumează marijuana"

Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a fost sesizat în acest caz, pentru a verifica dacă versiunea adaptată a piesei “Visul unei nopţi de vară” conţine scene indecente.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, părinţii au fost avertizaţi că piesa de teatru conţine câteva scene "riscante". Mai mult decât atât, aceştia susţin că au distribuit părinţilor casete video cu versiunea britanică a piesei “Visul unei nopţi de vară”.

Cu toate acestea, părinţii au trimis o scrisoare către Arhiepiscopul Vsevolod Chaplin, şeful Departamentului Patrierhiei Moscovei pentru Biserică şi Societate, pretinzând că piesa a fost transformată într-una imorală care promovează consumul de alcool şi droguri.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close