Antena 3 CNN Externe Vitali Kliciko a renunţat la pemisul de şedere în Germania

Vitali Kliciko a renunţat la pemisul de şedere în Germania

Vitali Kliciko a renunţat la pemisul de şedere în Germania
17 Feb 2014   •   17:48

Liderul partidului de opoziţie "UDAR", Vitali Kliciko, a declarat că a renunţat la permisul de şedere în Germania şi este cetăţean al Ucrainei.

"Da, într-adevăr, am avut dreptul de a trăi în Europa. În prezent nu mai am acest drept. Am fost şi sunt în continuare cetăţean al Ucrainei şi am decis să renunţ la dreptul de şedere în Germania", a declarat Kliciko la o conferinţă de presă organizată în Dnepropetrovsk, transmite Interfax.

Răspunzînd la întrebarea reporterilor cu privire la cererea în instanţa de judecată, în care i se cere să furnizeze informaţii despre decorarea sa cu cea mai înaltă distincţie din Germania, Kliciko a declarat că a primit-o pentru activitatea sa sportivă şi socială.

"În afară de cea mai înaltă distincţie a Germaniei, am fost decorat cu una similară în Ucraina. Aceste distincţii le-am dobândit datorită activităţii mele umanitare. Sunt ambasador al UNESCO şi am sprijinit diverse acţiuni legate de educaţia copiilor nevoiaşi. Nu am de ce să mă justific, este o informaţie publică. Nu înţeleg de ce trebuie să vin la tribunal să dau explicaţii pe marginea acestui subiect", a adăugat politicianul ucrainean.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close