Antena 3 CNN Externe Vitali Kliciko cere Moscovei să nu-i acorde azil lui Viktor Ianukovici

Vitali Kliciko cere Moscovei să nu-i acorde azil lui Viktor Ianukovici

Vitali Kliciko cere Moscovei să nu-i acorde azil lui Viktor Ianukovici
Sursa foto: foto: AGERPRES
27 Feb 2014   •   09:01

Fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, candidat la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, a avertizat Moscova împotriva unei idei de a acorda azil fostului preşedinte Viktor Ianukovici, într-un interviu pentru presa germană, publicat joi, relatează MEDIAFAX.
   
"În acest moment se discută intens despre faptul cum se va comporta Rusia cu Ianukovici. Nu pot decât să-l avertizez pe preşedintele rus (împotriva unei idei) de a-l primi pe Ianukovici şi de a acorda astfel azil unui dictator însetat de sânge. Ianukovici trebuie să răspundă pentru actele sale în faţa unui tribunal ucrainean", a declarat Kliciko.
   
În opinia lui Kliciko, Ianukovici, pentru care miercuri a fost emis un un mandat de arestare internaţional, s-ar putea afla în Crimeea.
   
De asemenea, el a afirmat că nu-şi poate "imagina" o posibilă intervenţie a Rusiei în Ucraina, deoarece "niciuna dintre părţi nu doreşte o escaladare a tensiunilor".
   
"Urmărim cu îngrijorare reacţiile Rusiei", a afirmat Kliciko.
   
El a subliniat că "Uniunea Europeană joacă un rol foarte important" în gestionarea acestei crize şi ar fi bine ca ea joace un rol de "mediator".
   
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat, miercuri, verificarea pregătirii pentru luptă a trupelor din centrul şi vestul Rusiei, în apropiere de Ucraina, potrivit ministrului rus al Apărării.
   
Ministrul apărării a anunţat, de asemenea, consolidarea protecţiei flotei ruse în portul din Sevastopol, situat în Crimeea, unde au loc maniefstaţii pro şi contra autorităţilor centrale.
   
Ulterior, Washingtonul a avertizat Moscova că orice intervenţie militară în Ucraina ar fi o "eroare gravă".

×
Subiecte în articol: Moscova viktor ianukovici azil politic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close