Antena 3 Externe Vitali Klitschko solicită Parlamentului decretarea MOBILIZĂRII GENERALE, pe fondul ameninţătorilor Rusiei

Vitali Klitschko solicită Parlamentului decretarea MOBILIZĂRII GENERALE, pe fondul ameninţătorilor Rusiei

de G.S.    |    01 Mar 2014   •   19:17
Vitali Klitschko solicită Parlamentului decretarea MOBILIZĂRII GENERALE, pe fondul ameninţătorilor Rusiei
Sursa foto: Foto: 24h.com.vn
Vitali Klitschko, unul dintre principalii lideri politici proeuropeni de la Kiev, solicită Parlamentului să decreteze mobilizarea generală în contextul ameninţărilor privind o intervenţie militară a Rusiei.
Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.
"Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informează un comunicat al Kremlinului.
Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Consiliului Federaţiei declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei. "Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea", a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close