Antena 3 CNN Externe Vizită istorică a Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie (VIDEO)

Vizită istorică a Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie (VIDEO)

Vizită istorică a Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
16 Sep 2010   •   21:51

Papa Benedict al 16-lea şi-a început vizita de 4 zile în Marea Britanie. Sfântul Părinte a fost primit cu căldură de regina Elisabeta, dar şi de mii de oameni care s-au înghesuit să-l vadă pe Suveranul Pontif. Vizita Papei a fost marcată de scandalul abuzurilor preoţilor catolici.

Mii de oameni au luat cu asalt străzile oraşului Edinburgh pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif. Benedict al 16-lea a fost întâmpinat cu bucurie de oameni, în ciuda scandalului abuzurilor care a zdruncinat imaginea Bisericii catolice.

Papa Benedict asigură oamenii că nu a ştiut de nici un caz de pedofilie săvârşit de preoţi.

"Aceste descoperiri au fost un şoc pentru mine, o mare tristeţe. Este greu de înţeles cu au fost posibile aceste perversiuni ale preoţilor", a spus Suveranul Pontif.

Sfântul Părinte critică mai marii Bisericii catolice pentru lipsa de acţiune în momentul descoperirii abuzurilor.

"Autorităţile Bisericii nu au fost suficient de vigilente şi insuficient de rapide şi decisive în luarea măsurilor necesare", a spus Papa.

Vizita Papei a fost marcată şi de controversele materiale. Britanicii sunt nemulţumiţi pentru că guvernul de la Londra a cheltuit peste 14 milioane de euro pe vizita suveranului Pontif. Cu toate acestea, regina Elisabeta consideră venirea Papei Benedict o mare onoare.

"Aţi spus că religiile nu pot deveni vehicule ale urii şi că niciodată prin invocarea lui Dumnezeu nu pot fi justificate răul şi violenţa. Astăzi, în această ţară, suntem uniţi în această convingere", a spus regina Elisabeta.

Deplasarea lui Benedict al XVI-lea este prima vizită de stat a unui Papă în Marea Britanie. În anul 1982 Papa Ioan Paul al II-lea a mers şi el în Marea Britanie, dar numai într-o vizită pastorală.



Antena 3


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close