Antena 3 CNN Externe Vizită istorică a preşedintelui american. Barack Obama, primit de zeci de mii de persoane în Myanmar

Vizită istorică a preşedintelui american. Barack Obama, primit de zeci de mii de persoane în Myanmar

Vizită istorică a preşedintelui american. Barack Obama, primit de zeci de mii de persoane în Myanmar
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   09:42

Preşedintele Barack Obama a devenit luni primul preşedinte american care efectuează o vizită de câteva ore în Myanmar, o vizită simbolică menită să ofere susţinere unui efort de reformare în curs.

Air Force One a aterizat pe aeroportul din Rangoon către ora locală 9.45 (5.15, ora României). Obama a fost primit de zeci de mii de persoane, adunate de-a lungul drumului dinspre aeroport.

Preşedintele american s-a întâlnit cu omologul său, fostul general Thein Sein, creditat cu o serie impresionantă de reforme după preluarea puterii, în urmă cu un an şi jumătate, în sediul Parlamentului regional din Rangoon, fosta capitală a ţării.

Mai mult, preşedintele american Barack Obama a fost primit luni la domiciliul opozantei Aung San Suu Kyi, care a exprimat o anumită prudenţă, temându-se de un "miraj al succesului" reformelor politice, relatează AFP.

"Momentul cel mai dificil al unei tranziţii este cel în care se întrevede succesul. Trebuie să fim foarte atenţi să nu fim înşelaţi de un miraj al succesului", a declarat cea pe care admiratorii săi o numeasc "Doamna".
  
Ea a mulţumit preşedintelui pentru "susţinerea devotată" oferită de către Statele Unite mişcării democratice din Myanmar.





×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close