x close

Vizită istorică: Regina Elisabeta a II-a a ajuns în Irlanda

de Antena3.ro    |    17 Mai 2011   •   14:05
Vizită istorică: Regina Elisabeta a II-a a ajuns în Irlanda 429 Galerie foto (4) Foto: Antena 3

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a ajuns în capitala Irlandei, în cadrul unei vizite istorice. Aceasta este prima vizită a unui monarh britanic în republica irlandeză de la independenţa obţinută în 1922.

Suverana Marii Britanii a aterizat împreună cu prinţul Filip, la ora programată, în ciuda ameninţărilor teroriste venite din partea Armatei Republicane Irlandeze.

Potrivit unui sondaj recent, vizita este primită favorabil de 81 % dintre irlandezi. Disidenţii republicani se opun însă procesului de pace în Ulster şi şi-au exprimat dezaprobarea.Peste 8.000 de poliţişti şi 2.000 de militari au fost mobilizaţi pentru vizita de patru zile a reginei.

Regina a decis să onoreze invitaţia în Irlanda, chiar dacă un dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit, marţi, în compartimentul pentru bagaje al unui autobuz în Irlanda, la numai câteva ore înainte de vizita ei.

O altă bombă a fost descoperită într-un autobuz lângă Dublin. Potrivit serviciilor secrete, vizita reginei va continua, în ciuda ameninţărilor teroriste.

Imagini de la sosirea Reginei pe aeroportul din Dublin:

 


Citeşte mai multe despre:

Regina Elisabeta a II-a bomba Irlanda
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati