Antena 3 CNN Externe Vizita Papei Francisc în Brazilia: Poliţia a dispersat manifestanţii cu gaze lacrimogene

Vizita Papei Francisc în Brazilia: Poliţia a dispersat manifestanţii cu gaze lacrimogene

Vizita Papei Francisc în Brazilia: Poliţia a dispersat manifestanţii cu gaze lacrimogene
de M.T.    |    23 Iul 2013   •   09:25

Entuziasmul din jurul vizitei Papei Francisc la Rio de Janeiro suscita temeri în contextul mişcării sociale împotriva vieţii scumpe şi a corupţiei, notează AFP, citată de Agerpres.

În acest context, manifestaţia din apropiere de Palatul Guanabara a determinat serviciile de securitate braziliene să schimbe in în ultimul moment programul Suveranului Pontif, nevoit să urce în elicopter pentru a se deplasa din centrul oraşului până la palat.

Luni seară, poliţia a fost nevoită să-i disperseze cu gaze lacrimogene pe manifestanţii strânşi cu ocazia întâlnirii dintre Papa Francisc şi preşedintele Dilma Rousseff.

Un cocteil Molotov a fost lansat în direcţia forţelor de ordine, cel puţin cinci manifestanţi fiind reţinuţi.

Un fotograf al AFP, Yasuyoshi Chiba, a fost uşor rănit de un poliţist, potrivit mărturiei sale.

Maşina în care se afla Francisc a fost blocată de mai multe ori de credincioşi entuziaşti, suscitând temeri în anturajul acestuia. Papa a rămas însă imperturbabil şi surâzător, bucurându-se de contactul cu mulţimea.

Înainte de această vizită, Vaticanul a anunţat că nu este îngrijorat pentru papă, în condiţiile în care manifestaţiile nu sunt îndreptate împotriva lui, dar nu a exclus posibilitatea ca manifestanţii să profite de prezenţa lui Francisc, care pune accentul pe problemele sociale, pentru a-şi relansa mişcarea.

Pentru ziua de marţi nu este anunţată nicio întrevedere a papei. Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, a spus că papa se poate întâlni cu cine doreşte.

În cursul serii, va avea loc mesa de deschidere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, celebrată pe plaja Copacabana de arhiepiscopul de Rio, monseniorul Orani Joao Tempesta.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close