Antena 3 CNN Externe VIZITA PAPEI FRANCISC. Sfântul Părinte va folosi un papamobil fabricat în România

VIZITA PAPEI FRANCISC. Sfântul Părinte va folosi un papamobil fabricat în România

VIZITA PAPEI FRANCISC. Sfântul Părinte va folosi un papamobil fabricat în România
Sursa foto: foto: Vatican News
27 Mar 2019   •   16:14

VIZITA PAPEI FRANCISC. O știre-surpriză vine din partea organizatorilor locali de la Iași. Potrivit primarului Mihai Chirică, ”în timpul vizitei sale la Iaşi, Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România, anunță VaticanNews.

"Tot ceea ce ne dorim”, a afirmat edilul ieșean la conferința de presă organizată ieri de Episcopia Romano-Catolică Iași, ”e să transmitem mesajul că Iaşul şi România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România", a spus Mihai Chirica la întâlnirea cu presa.

Potrivit primarului, pentru pelerinii care vor veni pe 1 iunie la Iaşi pentru a-l întâlni pe Papa Francisc vor fi puse la dispoziţie 150 de autobuze de la Compania de Transport Public, care vor circula pe un traseu special. În același timp, pentru a asigura ordinea, municipalitatea din vechea capitală moldavă ”va amplasa în zona centrală cinci kilometri de gard de protecţie”. "Fiecare parohie va avea un cod de culoare şi va şti unde trebuie să ajungă. Vom încerca să ţinem controlul celor care vor fi acolo. (...) Toate forţele de ordine şi de pază vor participa la eveniment. Estimăm că vor fi aproape cinci kilometri de gard de protecţie. Nu s-a mai întâmplat vreodată aşa ceva”, a mai spus Chirică, subliniind că ”este o vizită importantă şi trebuie luate toate măsurile de siguranţă".

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close