Antena 3 CNN Externe Vizita pe care a făcut-o azi Kim Jong-un: "Este dovada atrocităţilor pe care SUA le-au făcut"

Vizita pe care a făcut-o azi Kim Jong-un: "Este dovada atrocităţilor pe care SUA le-au făcut"

Vizita pe care a făcut-o azi Kim Jong-un: "Este dovada atrocităţilor pe care SUA le-au făcut"
de O.P.    |    25 Noi 2014   •   12:38

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, al cărui regim se află în colimatorul ONU pentru încălcări ale drepturilor omului, a vizitat un muzeu dedicat "atrocităţilor" imputate de către Phenian forţelor americane în timpul Războiului din Coreea, scria marţi presa oficială nord-coreeană, relatează AFP.

Vizita numărului unu al regimului de tip stalinist la "Muzeul atrocităţilor de război ale Statelor Unite", la Sinchon, vizează încurajarea întregii Coreei de Nord să se lanseze într-o "luptă antiamericană în toate direcţiile", potrivit KCNA.

Vizita are loc după o săptămână de la adoptarea la ONU a unei rezoluţii prin care se cere Consiliului de Securitate să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI) cu privire la crime împotriva umanităţii comise de către demnitari nord-coreeni.

"Muzeul atrocităţilor de război ale Statelor Unite" evocă cei 35.000 de civili ucişi, potrivit Phenianului, de către  trupe americane în provincia Sinchon, la sfârşitul lui 1950, la începutul Războiului Coreei (1950-1953).

"Masacrele comise de către agresorii americani imperialişti la Sinchon arată că sunt nişte canibali care găsesc plăcere în a ucide", a declarat Kim Jong-un citat de KCNA.

Rezoluţia Comisiei ONU pentru Drepturile Omului de condamnare a Phenianului are la bază un raport copleşitor întocmit de anchetatori ai organizaţiei, care au conchis că încălcările drepturilor omului de către Coreea de Nord "nu au egal în lumea contemporană".

Regimul a reacţionat declarând că nu mai are motive să-şi blocheze mult timp testele nucleare şi a ameninţat susţinătorii acestei rezoluţii cu "consecinţe catastrofice".

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close