Antena 3 CNN Externe Vizita preşedintelui Obama în Beijing s-a încheiat cu un dineu fastuos (VIDEO)

Vizita preşedintelui Obama în Beijing s-a încheiat cu un dineu fastuos (VIDEO)

Vizita preşedintelui Obama în Beijing s-a încheiat cu un dineu fastuos (VIDEO)
17 Noi 2009   •   22:18


Barack Obama şi-a încheiat vizita la Beijing. Preşedintele american a discutat cu omologul său chinzez, Hu Jintao, despre comerţ, cooperarea în domeniul climei, dosarul nuclear nord-coreean şi Iran. Dar o vizită de lucru nu înseamnă numai discuţii politice. Obama a găsit puţin timp şi pentru a vizita capitala Chinei.

Vizita preşedintelui american în Beijing s-a încheiat cu un dineu fastuos în Marea Sală a Poporului din capitala chineză. În uriaşa sală sunt 5 candelabre uriaşe dar şi coloane roşii şi aurii. Oaspeţii au fost aşezaţi la 12 mese aranjate, sub formă de floare, în jurul unei mese rotunde uriaşe din centrul sălii, unde au stat Obama şi preşedintele Hu Jintao. La dineu a participat şi secretarul de stat Hillary Clinton.

Înainte de dineu, Barack Obama a vizitat, alături de Hu Jintao, Oraşul Interzis, fosta reşedinţă a împăraţilor chinezi.

Palatul a primit numele de "Oraşul Interzis" pentru că accesul oamenilor de rând nu era permis. Acoperişurile clădirilor erau aurite, culoarea galbenă fiind culoarea împăratului. Nimeni în afară de Împarat nu avea voie să poarte galben. Nicio clădire din Beijing nu avea voie să fie mai înaltă decât palatul imperial.

Barack Obama şi Hu Jintao au avut însă şi discuţii politice.

În ceea ce priveşte relaţiile economice, preşedintele chinez a subliniat că cele două state trebuie să respingă tentaţia protecţionismului. Cei doi lideri de stat au cerut şi reluarea negocierilor în dosarul nuclear nord-coreean, pe care Phenianul le-a abandonat în aprilie.

Obama va vizita şi Marele Zid Chinezesc iar apoi va pleca în Coreea de Sud.




Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama vizita
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close