Antena 3 CNN Externe Vladimir Jirinovski, avertisment pentru Maia Sandu: "Dacă încercaţi asta, vă aşteaptă o baie de sânge"

Vladimir Jirinovski, avertisment pentru Maia Sandu: "Dacă încercaţi asta, vă aşteaptă o baie de sânge"

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a ameninţat Republica Moldova cu o "baie de sânge" în cazul în care autorităţile din această ţară vor încerca să provoace retragerea trupelor ruse din Transnistria.

Vladimir Jirinovski, avertisment pentru Maia Sandu: "Dacă încercaţi asta, vă aşteaptă o baie de sânge"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   19:45

Jirinovski, care este deputat în Duma de Stat de la Moscova şi lider al unei formaţiuni ultranaţionaliste, a reacţionat astfel la solicitarea făcută luna trecută de preşedintele moldovean ales, Maia Sandu.

Sandu a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria şi evacuarea muniţiilor ruseşti din depozitul de la Cobasna dar Kremlinul şi Ministerul rus de Externe au respins această solicitare, calificând-o drept "iresponsabilă".

"Dacă va exista o încercare privind retragerea contingentului nostru de menţinere a păcii, noi îl vom dubla sau chiar tripla. Pe seama cui? Aproape toată lumea are acolo paşapoarte ruseşti. Există 250.000 de cetăţeni ruşi (în Transnistria). Conform Constituţiei, noi ar trebui să-i protejăm, dar ei nu ne-o cer. Pentru că au destule arme acolo", a declarat, recent, Jirinovski la postul Rossia-1, după cum relatează presa de la Chişinău.

Deputatul rus spune că este imposibilă lichidarea armamentului din Transnistria.

Jirinovski: Cu armele din Transnistria ne-am pregătit pentru război

"Noi eram gata de un potenţial război iar la Cobasna era depozitul nostru principal. Aceste muniţii nu pot fi lichidate şi nici măcar mutate, pentru că în caz de explozie, Europa ar putea fi zguduită de o undă de şoc (...) Noi nu trebuie doar să spunem, ci şi să avertizăm: nu numai că nu ne vom retrage, dar în orice moment vom creşte contingentul forţelor de menţinere a păcii. Dacă fie şi doar un singur soldat (rus) va fi ucis, vă veţi scălda într-o baie de sânge, nu veţi avea timp nici măcar să ajungeţi pe aeroportul din Chişinău, vă vom prinde pe toţi", a ameninţat Jirinovski.

În perioada sovietică, depozitul de la Cobasna era cunoscut ca depozitul nr. 1411 de muniţii de artilerie, reprezentând arsenalul strategic al Districtului militar Sud-Vest al URSS.

Cea mai mare parte a muniţiilor a fost stocată aici după retragerea trupelor sovietice din fosta Republică Democrată Germană (RDG), Cehoslovacia şi alte ţări din fostul Pact de la Varşovia. Conform cifrelor oficiale, aici ar fi stocate în prezent peste 20.000 de tone de arme şi muniţii.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close