Antena 3 CNN Externe Vladimir Plahotniuc, acuzat de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională

Vladimir Plahotniuc, acuzat de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională

Vladimir Plahotniuc, acuzat de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională
Sursa foto: Foto: Facebook/ Vladimir Plahotniuc
07 Dec 2017   •   17:38

Vladimir Plahotniuc, care este învinuit de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională.

„A fost emis un mandat de arestare. El se află în urmărire internaţională. Învinuitul poate fi arestat doar în cazul în care el se află în urmărire internaţională. Este acuzat potrivit articolelor 30 şi 105 din Codul Penal al Federaţiei Ruse. De alte informaţii nu dispun, acum materialele se află în instanţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instanţei din Moscova.

Hotărârea judecătoriei de sector din Moscova a fost contestată într-o instanţă superioară. Presa rusă scrie că şeful PD ar fi fost implicat în omorul cu deosebită cruzime a cel puţin două persoane, iar crimele ar fi avut loc în afara Federaţiei Ruse. Şeful PD, care are şi cetăţenie rusă, este învinuit de tentativă de omor comisă de un grup organizat, motivată de ură politică, ideologică, rasială, etnică sau religioasă.

Potrivit agenţiei de prese ruse Rosbalt, care face referire la o sursă din cadrul instituţiilor de drept din Rusia, Comisia de Investigaţii de la Moscova a deschis un dosar penal pe numele şefulului PD, informează jurnal.md.

În dosarul cauzei, Plahotniuc este acuzat de omorul a cel puţin două persoane, săvârşit cu cruzime, într-un grup organizat, motivat de ură rasială politică, ideologică şi etnică. Sursele agenţiei ruse au refuzat să ofere mai multe detalii despre dosar, dar au precizat că infracţiunile nu au fost comise în Rusia.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close