Antena 3 CNN Externe Rusia se pregăteşte de război. Vladimir Putin a dispus elaborarea unui nou program de reînarmare

Rusia se pregăteşte de război. Vladimir Putin a dispus elaborarea unui nou program de reînarmare

Rusia se pregăteşte de război. Vladimir Putin a dispus elaborarea unui nou program de reînarmare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Sep 2016   •   17:53

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut vineri guvernului condus de Dmitri Medvedev să elaboreze un nou program de reînarmare, valabil până în anul 2025, care să-l completeze pe cel actual și al cărui obiectiv va fi menținerea parității nucleare cu SUA, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

„Forțele armate și celelalte unități trebuie să primească armament și echipamente moderne care să le permită să apere eficient Rusia în fața amenințărilor militare potențiale”, a declarat Putin, conform mass-media ruse.

Liderul de la Kremlin a solicitat executivului să pregătească rapid primele propuneri, iar până la 1 iulie 2017 să prezinte proiectul final în vederea aprobării.

Putin a admis că elaborarea noului program de reînarmare a fost amânată timp de doi ani, decizie pe care unii comentatori au pus-o pe seama recesiunii profunde ce afectează economia rusă de la sfârșitul anului 2014.

Liderul rus a insistat că noul program trebuie să urmeze etapele celui precedent și „toate angajamentele bugetare și planurile privind apărarea și securitatea națională trebuie aplicate fără întârziere”.

În pofida crizei economice, Putin a susținut costisitorul program de reînarmare cu argumentul că o armată modernă este o garanție nu doar a apărării naționale, ci și a independenței politicii externe a țării.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close