Antena 3 CNN Externe "Vladimir Putin a furat cât a putut de mult şi este cel mai bogat om de pe planetă". Vezi cine spune asta

"Vladimir Putin a furat cât a putut de mult şi este cel mai bogat om de pe planetă". Vezi cine spune asta

"Vladimir Putin a furat cât a putut de mult şi este cel mai bogat om de pe planetă". Vezi cine spune asta
de S.T.    |    16 Feb 2015   •   13:33

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, susţine omul de afaceri Bill Browder, care a fost la un moment dat un susţinător al liderului de la Kremlin, informează Business Insider.

"După 14 ani de când se află la putere în Rusia şi ţinând cont de sumele obţinute de economia ţării şi de faptul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi pe şcoli, drumuri sau spitale, aşa cum ar fi trebuit, singura explicaţie este că aceşti bani au ajuns în conturi elveţiene, în acţiuni sau în diverse fonduri de investiţii care sunt administrate în numele lui Vladimir Putin şi a acoliţilor lui", a declarat pentru CNN Bill Browder, în prezent preşedinte al fondului Hermitage Capital Management.

Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat om de pe Terra este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 miliarde de dolari.

Bill Browder îl acuză pe Vladimir Putin că a "furat cât a putut de mult" în primii zece ani de la preluarea puterii în Rusia, respectiv din momentul în care a fost numit prim-ministru în august 1999.

"Sunt mulţi oameni, inclusiv eu, care credem că Putin este cel mai bogat om din lume sau cel puţin unul dintre cei mai bogaţi, cu o avere de sute de miliarde de dolari care au fost furaţi din Rusia", a declarat Bill Browder.

Omul de afaceri Bill Browder a fost un apropiat al lui Putin până în 2005, când a fost arestat, fiind considerat "o ameninţare la adresa securităţii Rusiei". Browder a primit interdicţie de a mai intra în Rusia.

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Kremlin
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close